неделя, 27 януари 2013 г.

Идеалната жена...


През декември 1912 г., Елси Шел , 24-годишна, е представена като "идеалната жена." Тя била избрана измежду 400 студентки в Корнелския университет в Итака, щата Ню Йорк.
Младата жена, убедена суфражетка (суфражетките са се борили против дискриминацията на жените в политическият и икономически живот и правото им да гласуват), запалена по градинарството и автомобилите, заявява, че обича пържоли и никога не пие чай или кафе. Според "Ню Йорк Таймс", тя е "най-близкият пример до женското физическо съвършенство".
Елси Шел имала светла коса, сини очи и тежала 78 килограма при ръст около 1.75м и е имала крушовидна фигура (мерки 89-76-101). Сп. The Star, заяви навремето, че мерките й са същите като на Венера Милоска.

Повече от век е изминал и трябва да се отбележи, че каноните на красотата - поне тези, подкрепяни от списания, филми и телевизионни предавания, са се развили., пише Le Monde.
През януари 2010 г. блогърът Кейт Хардинг подложи на тест Елси Шел и установи, че според индекса на телесната маса в наши дни тя щеше да е на границата между наднормено тегло и затлъстяване.

Така е изглеждала идеалната жена през 1912г
Перфектната жена на 1912 г. би носила между 42-44 номер.
През октомври 2012 г. американската актриса Мила Кунис бе коронована като съвременната "най-секси жена в света" от списание Esquire, а FHM даде своя приз на британската певица Тулиса Контоставлос. И за двете можем да кажем, че съществено се различават от красавиците преди век- с по-стройни и издължени фигури, по-дълги крака и по-малък бюст.
Стандартът, по който Елси Шел е била избрана за най-перфектната жена, всъщност е изненадващо съвременен, тъй като в момента моделът за идеалната жена е около 90-60-90 в сантиметри.
Единствената разлика е, че тогава една жена е била смятана за красива тогава, когато има малко коремче и малко по-голямо дупе.
За да се сдобиете с фигура като на Елси, трябва да ядете много паржоли на вечеря, да прескачате закуската и да стоите далеч от чай или кафе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар